Wat leer je hier eigenlijk? “Branche in beeld”

DoorMorris de Rooij

30 oktober 2023

“Branche in Beeld” is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een boeiende talkshow wordt georganiseerd en live wordt uitgezonden op Salto Live. Tijdens dit evenement interviewen we eerstejaars studenten van de opleidingen Mediaredactie Medewerker. Deze studenten zijn op bezoek geweest bij verschillende ‘branches’ zoals radio, televisie en magazines, waar ze gesprekken voerden met professionals uit die specifieke takken van de media. Ze vertellen hierover in de live talkshow. Zo krijgt het publiek, en de kijkers, de kans om te begrijpen wat de branche en deze opleidingen precies inhouden en hoe de professionele mediawereld eruitziet.

Waarom organiseren we “Branche in Beeld”?

Het hoofddoel is om mensen bewust te maken van de brede en boeiende mogelijkheden die de Mediacollege Amsterdam (MA) te bieden heeft. We willen de Mediabranche in de schijnwerpers zetten. De talkshow is woensdag 1 november a.s. te te zien via malive.nl of Salto.nl/malive.

De talenten achter de schermen

Achter de schermen werken verschillende opleidingen mee aan het succes van “Branche in Beeld.” Hier zijn enkele van de betrokken studierichtingen:

Podium en Evenementenopbouw: Deze studenten zorgen ervoor dat het decor er aantrekkelijk uitziet en dat de belichting en andere visuele aspecten perfect zijn.

Audiovisueel: Deze studenten zijn verantwoordelijk voor het creëren van het juiste geluid en beeld, zodat de uitzending van hoge kwaliteit is.

Media Producer: Zij coördineren de planning en zorgen ervoor dat de uitzending soepel verloopt.

Kortom, “Branch in Beeld” biedt een kijkje achter de schermen van de mediawereld en is bedoeld om de diversiteit en talenten van de studenten van de MA te laten zien. Mis dit evenement niet als je geïnteresseerd bent in media en wilt begrijpen hoe onze wereld eruitziet door de ogen van toekomstige mediaprofessionals. Het is een viering van creativiteit, innovatie en educatie binnen de media-industrie, aankomende woensdag live op Salto live.