Een Content Creatief lokaal

DoorThimo Timmermans

30 oktober 2023

Afgelopen vakantie heeft het MA-content creatie lokaal een make-over gehad. En dan hebben we het niet over een nieuw likje verf. Graffiti artist (en docent) Arthur Stam heeft zijn talent aan het werk gezet.

Graffiti is niet zomaar verf op een muur, het is een vorm van kunst die leeft en ademt. Al meer dan 25 jaar laat de enthousiaste kunstenaar, Arthur Stam, zijn passie zien door een kleurrijk ontwerp te spuiten. Hij heeft de opdracht gekregen om een muur in het content creatie lokaal wat meer op te vrolijken. De basis kleur van het MA die hij heeft gebruikt passen perfect bij de ma-huisstijl, maar dat was te saai. Dus gooide hij verschillende tinten magenta in de mix, inclusief de ma-symbolen. De andere kleuren? Die zijn er puur voor het wow-effect!

Kijk goed naar zijn muurschilderingen en je ziet gezichten. Maar het zijn niet zomaar gezichten. Ze vertegenwoordigen de studenten die hier aan de slag gaan met creatieve content. De kunstenaar voegt ook een beetje magie toe aan zijn werken. Het 3D-effect zuigt je als het ware de schildering in. Het is als een optische illusie die de muur tot leven brengt!

Het geheim zit ‘m in de spuitbussen. Niet zomaar eentje van de winkel op de hoek, nee! Speciale graffiti-spuitbussen zijn de sterren van de show. Ze geven de kunstenaar controle over lijndikte en verfdikte. Want wie wil er nu waterige troep op de muur? De kunstenaar is een meester in het gebruiken van verschillende doppen. Zo kan hij superdunne lijntjes spuiten. Een soort tovertruc met spuitbussen!

Waarom in de vakantie? Dan hebben de verfgeuren tijd om te verdwijnen en kunnen anderen ongestoord hun ding doen. Niemand wil immers met de neus in de verf zitten. Een masker is een goed idee, maar deze kunstenaar geeft toe een tikkeltje eigenwijs te zijn. Een simpel bouwmarktmasker is vaak al genoeg. Maar hij adviseert wel om een echt goed masker te gebruiken als je binnen aan de slag gaat. Graffiti is niet zomaar een hobby, het is een passie die al ruim 25 jaar duurt. Eerst op plekken waar het eigenlijk niet mocht, maar nu vooral op legale locaties. En soms krijgt hij zelfs opdrachten! Deze kunstenaar begrijpt het belang van georganiseerd en professioneel te werk gaan. Graffiti is voor hem veel meer dan kunst op een muur. Het is een vorm van zelfexpressie die blijft voortleven in zijn werk.