Stage in het buitenland? Zo regel je het

Foto door Life Of Pix.

Stel je voor: je kunt na een lange stagedag vertoeven aan de Spaanse kust op het strand, of een drankje doen op een aantal van de vele Berlijnse terrasjes. Klinkt goed, toch? Alles is mogelijk met een stage in het buitenland. 

‘’Toen ik er net zat, vroeg ik me af of ik wel de juiste keuze had gemaakt, maar uiteindelijk kwam het allemaal wel goed. Het voelde een beetje alsof ik gewoon elke dag aan het reizen was.’’ Aan het woord is student Cheriel van Mediacollege Amsterdam, die stage liep op meerdere plekken in omgeving van Malaga, Spanje. Alexandra van Mediaredactiemedewerker loopt momenteel stage in Berlijn. ‘’Ik vermaak me erg goed in Berlijn. Ik woon in een soort hotel voor studenten, maar heb hier wel een eigen kamer. De sfeer is hier heel anders dan in Amsterdam, op een fijne manier.’’ 

‘Even wennen’

Ook waren er dingen waar de twee tegenaan liepen: ‘’Bij mij in Spanje was er wel wat meer een werk cultuur, hierdoor werd ik wel meer als werknemer gezien in plaats van als een stagiair.’’ Waar Alexandra meer moeite had met zich registreren. ‘’Maar ik had voor de rest wel alles snel geregeld, ik had bijvoorbeeld wel snel een woning.’’

Er zijn zeker nog dingen waar je rekening mee moet houden als jij zelf stage wilt lopen in het buitenland. Denk daarbij aan het regelen van een visum – bijna altijd nodig als je buiten de Europese Unie stage wilt lopen. Maar ook het maken van een budget is belangrijk om de kosten goed in beeld te hebben. Vooral is het handig om op tijd te beginnen met regelen. Maar bovenal ‘’gewoon doen.’’ 

Beurs voor stage in het buitenland

Als je stageloopt in het buitenland kom je mogelijk in aanmerking voor een Erasmusbeurs. Onze school heeft enkele tientallen beurzen beschikbaar. Wil je hier meer over weten? Loop dan even langs bij het BPV-bureau op de begane grond op de Contactweg.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat je nodig hebt, moet kunnen, of kunt verwachten? Ga dan naar wilweg.nl