Stage in het buitenland, wat een droom!

DoorJulie Scholten

29 september 2023

Heb jij ooit gedroomd van een stage in het buitenland? En sta jij te springen om het regenachtige Nederland te verlaten? Mediacollege Amsterdam heeft 30 beurzen gekregen waarmee studenten de kans krijgen om hun stage in het buitenland deel te bekostigen. Wat houdt de stage precies in? En zijn deze 30 studenten de eerste die ervaring mogen doen in een ander land?

Het BPV-bureau is verheugd te melden dat onze school opnieuw is erkend door het Erasmus Plus programma. We hebben een beurs toegekend gekregen waarmee studenten en docenten nog meer internationale kansen kunnen bieden. Dankzij deze financiering kunnen 30 studenten een stageplek in Europa bemachtigen, waardoor ze waardevolle ervaringen kunnen opdoen, hun netwerk kunnen uitbreiden en hun horizon kunnen verbreden. Deze stages zijn een unieke kans voor studenten om hun professionele vaardigheden in een internationale context te ontwikkelen. Bovendien stelt deze beurs 12 van onze docenten in staat een voorbereidend bezoek te brengen aan stageplekken. 

De kans

Een stage in het buitenland, voor sommige mensen klinkt het als muziek in de oren en voor andere als een nachtmerrie ver van huis. Bij een stage in het buitenland komt natuurlijk veel bij kijken. Je blijft lang weg en je zit in een ander land met een hoop verantwoordelijkheid. het is niet de eerste keer dat het MediaCollege studenten zo’n kans aanbiedt.

Student Alexandra Wilkes had vorig jaar geluk en kreeg na een hoop papierwerk de kans om haar stage te volgen in de kunstachtige stad Berlijn. “Toen ik te horen kreeg dat wij studenten onze stage mochten volgen in het buitenland was ik erg verast omdat ik dacht dat dit voor hbo studenten zou zijn. Ik ben er achteraan gegaan en heb me ingeschreven. Dit kwam wel met een hoop werk. Ik heb veel vragenlijsten moeten invullen voordat de deal door zou gaan”.

Ondanks het werk dat er nodig is voor een inschrijving kreeg Alexandra een mooie tijd ervoor terug en werd haar aanvraag goedgekeurd. “Ik heb het super erg naar mijn zin, Berlijn is een geweldige stad. Ik doe nu stage bij een filmfestival Interfilm. Bij dit bedrijf werk ik bij het kindergedeelten, Kuki kinderfilm. In november worden er films voor kinderen uitgezonden en ik help mee met kiezen van deze films.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Niet alleen Berlijn is een mogelijke stageplek, er zijn er nog veel meer waar je als student van het MediaCollege uit kan kiezen. Van Stockholm tot Italië het word allemaal mogelijk gemaakt. “Ik raad het studenten zeker aan om de beurs aan te vragen,” laat Alexandra ons enthousiast weten. Voor meer informatie kan je langslopen bij BPV- bureau op het MediaCollege.