Drukte in de aula: wel of geen oplossing?

DoorNoa Schilder

3 oktober 2023

Vorige week heeft mijn collega Max de drukte in de kantine besproken. Deze week ben ik op zoek geweest naar antwoorden bij de Facilitair Coördinator, Dennis. Heeft hij al een goede oplossing gevonden voor dit probleem, of weet hij er geen raad mee? 

Omdat de winter eraan komt beginnen de leerlingen een beetje te stressen. Er is zo weinig plek in de aula dat de kans op een stoel vrij klein is. Ik sprak Dennis over de oplossingen hiervoor. We hebben tenslotte een binnenplaats en een enorme tuin, die naar mijn idee niet nuttig gebruikt worden (zie afbeeldingen). “Het kost minimaal 3 ton”, is het simpele antwoord van Dennis. 3 ton klinkt natuurlijk heel veel, maar wordt het niet tijd dat hiervoor dan geld gespaard wordt? Het is tenslotte een hele belangrijke investering. Wel vertelde hij ook dat het geld niet het enige probleem is, maar dat je ook te maken hebt met daglicht. Rondom de tuin zitten allemaal lokalen, die geen zonlicht meer krijgen als dit overdekt wordt. Persoonlijk denk ik dat dit dus niet de beste oplossing is. 

Ook vertelde Dennis dat er al wel contact is met een bouwmanagement bedrijf. Zij gaan rond oktober kijken hoeveel elke opleiding aan vierkante meters heeft, en of dat gestroomlijnd kan worden. Ik denk dat veel leerlingen blij zijn om te horen dat er in ieder geval aan gewerkt wordt!

Een andere oplossing zou zijn om de verschillende opleidingen, ook op verschillende tijden pauze te geven. Zo creëer je meer ruimte in de aula en dat zou voor iedereen fijner zijn. Dennis is hier zelf ook een voorstander voor, maar hij gaat natuurlijk niet over de roosters van de leerlingen. Hiervoor zal de roostermaker dus ingeschakeld moeten worden. 

Stel dat je dit column leest en denkt bij jezelf: ‘Ik heb de perfecte oplossing voor dit probleem!’, dan kun je Dennis altijd een mailtje sturen met daarin jouw naam en idee. Hij zal jouw idee delen en misschien delen mensen jouw mening en zorgt het voor het verschil hier op school!