Onze Dam tot Dam ster

DoorNaomi Budde

18 september 2023

Mediacollege doet elk jaar mee met een team van medewerkers of docenten mee aan het Dam tot Dam hardlopen. Max Sannes, onze superconcierge, liep ook mee.

Max wilde zich niet inschrijven om andere de kans te geven. Er werd iemand ziek dus hij liep toch. “Ik heb al een paar keer gelopen voor het Mediacollege”. Max loopt wekelijks grote afstanden. Rond de 8 tot 10 km per week. Toen hij hoorde dat de Dam tot Dam loop 16 km was, heeft hij geprobeerd elke week 16 tot soms wel 20 km te lopen.

Max in actie (Foto: Naomi Budde)

Max was vroeger voetballer. Tot hij op een dag besloot om te stoppen. “Op een gegeven moment kreeg ik een kind en vond ik sport niet meer belangrijk”. Zijn zwager ging trainen voor een marathon in Amsterdam. De zwager vroeg Max mee om een stukje mee te lopen. Zijn conditie was ter mate slechter geworden en begon het zwaarder te krijgen. “Ik moest echt wat aan mijzelf doen”.

in 2016 is hij dus begonnen met hardlopen. Zo kon hij zijn conditie weer verbeteren. “ik luisterde gewoon muziek in de tussentijd. En ik nam genoeg momenten voor mijzelf”. Het is belangrijk om een goed doorzettingsvermogen te hebben. Goed doorzettingsvermogen en plezier is leuker dan vechten voor de 1e plaats.

Hij vindt het belangrijk dat studenten ook sporten. Na school hebben studenten vaak geen tijd voor sport. Ze zijn te druk bezig met werk of huiswerk. En het is vaak ook duur. Maar hoe leuk is het nou om samen te sporten. “Een groep motiveert je meer dan in je eentje”. Denk aan een stukje lopen met je vrienden bijvoorbeeld. Vroeger gingen de studenten nog wel eens naar buiten om te voetballen of basketballen met hun docenten.

Een gedachte over “Onze Dam tot Dam ster”

Reacties zijn gesloten.