Terugkeer van MCR

DoorRedactie Ma Live

3 juni 2022

Van een van de meest influenciele bands tot radiostilte van 6 jaar. My Chemical Romance zijn sinds 2001 een fenomeen. In 2013 kondigde ze aan dat ze uit elkaar gingen. Sindsdien hebben wij weinig van ze gehoord. In 2019 kondigde de band hun reünie aan. Persoonlijk ben ik super blij dat ze terug bij elkaar zijn gekomen. Op 2 juni hielden ze een concert in AHOY. Helaas kon ik daar niet bij zijn, ook al had ik dat graag gewild. De muziek industrie is weer een stukje beter geworden met My Chemical Romance terug op het podium.

 

Doordat lead-singer Gerard Way de twin towers zag vallen, creëerde hij de band My Chemical Romance. Geïnspireerd door de muziek begint Stephanie Meyer met het schrijven van twighlight. Daaropvolgend wordt er een fanfiction van Twighlight gemaakt – 50 shades of grey.

 

De andere leden van de band zijn Frank Iero, Mikey Way en Ray Toro. Hun eerste album kwam uit in 2002. Daarna kwam hun tweede album Three cheers for sweet revenge dit album zou hun grote breakthrough worden. In 2006 ging hun succes door met Welcome to the black parade. Dit album zou hun meest populaire album worden. Na een paar minder succesvolle albums kondigde de band op 22 maart 2013 aan dat ze uit elkaar gingen.

 

De band betekent veel voor verschillende mensen. Zo zijn My Chemical Romance ook een figuur in de lgbt gemeenschap geworden. Hun terugkeer was onverwachts, maar zeer gewenst. Ook voor mij was hun terugkeer een verassing. Hun muziek is heel verwisselend tussen albums hierdoor raak je bijna nooit verveeld met My Chemical Romance. Persoonlijk vind ik Danger Days het beste album. Het verschil met andere albums en Danger Days is dat de muziek allemaal aan elkaar gelinkt is. Hierdoor kan ik het album aan een stuk door luisteren.

 

Voor de volgende tournee sta ik in ieder geval al in de rij voor kaartjes voor een concert.

 

Photo credit: mychemicalromance.com