Held van de bibliotheek

DoorRedactie Ma Live

20 juni 2022

Elke week kiest de redactie een held van de week om onze waardering aan die persoon te laten zien. Deze week is die held: Menno Goosen. Hij is de huidige hoofdredacteur van het Bibliotheekblad; een blad voor liefhebbers en medewerkers van de bibliotheek. Op maandag 20 juni heeft onze collega Tara Menno geïnterviewd tijdens de uitzending van MaLive.

 

De rede waarom hij de held van de redactie is deze week is omdat hij met veel enthousiasme het interview wou doen. De afgelopen weken had Tara moeite met het regelen van een gast voor een interview dus het was heel fijn voor haar dat het eindelijk was gelukt. Dat het was gelukt om zo’n leuke gast als Menno te regelen was alleen nog fijner.

 

Dat is natuurlijk niet de enige rede waarom Menno de held van onze redactie is. De voornaamste rede is omdat hij zich inzet voor bibliotheken en het verspreiden van kennis. Ook maakt hij het mogelijk voor veel mensen om een mooie prijs te winnen en hun passie voor bibliotheken te uiten.

 

Het Bibliotheekblad houdt namelijk momenteel een schrijfwedstrijd waarbij mensen schrijven over wat de bibliotheek voor hen betekent. De beste 15 uitzendingen worden in een boek gebonden en de winnaars in elke categorie krijgen een award en een prijs met een waarde van maar liefst 1000 euro.

 

Tijdens het interview vertelde hij met veel passie over zijn liefde voor lezen en waarom bibliotheken zo belangrijk zijn voor hem. Menno is een voorbeeld voor andere mensen en we zijn erg blij dat wij hem deze week kunnen vereren met de titel ‘Held van de redactie’.

 

Foto credit: ANP