Lekker weer of klimaatprobleem ?

DoorRedactie Ma Live

17 juni 2022

Het is vandaag een van de eerste echt warme dagen van het jaar. Heel lekker natuurlijk maar ik denk dan al snel aan klimaatverandering.

Nu is deze temperatuur niet direct te linken aan de opwarming van de aarde, maar bij mij speelt dit wel gelijk in mijn hoofd. Bij actie tegen klimaatverandering en het beschermen van de aarde is Greenpeace veel betrokken. Daarom hebben wij Greenpeace tot het goede doel van de dag benoemt.

Greenpeace is een milieuorganisatie die zich hiervoor inzet. Zo hebben ze er al voor gezorgd dat er veel minder olie wordt geboord in en dat een groot deel van het Amazonegebied beschermd is. Greenpeace vecht niet alleen tegen deze problemen maar stimuleert ook duurzame oplossingen en steunt wetenschappelijke onderzoeken naar het klimaat.

Op 19 juni organiseert Greenpeace een klimaatmars in Rotterdam. Hier komen mensen samen om klimaatproblemen aan het licht te krijgen en het bewustzijn bij andere mensen proberen op te wekken.