Alphe d’HuZes: Opgeven is geen optie

DoorRedactie Ma Live

2 juni 2022

Een ziekte waar iedereen bekend mee is. Kanker. KWF zetten zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Niet alleen het bestrijden ervan, maar ook voor een beter leven met de ziekte. En soms weet je ook niet waar je moet beginnen, als je dit nieuws krijgt te horen. Student Cheyenne Radesits verteld…

 

“Het is natuurlijk een grote bom wat op je valt. Je krijgt eigenlijk gelijk te horen wat de behandelingen zullen zijn, maar meer informatie niet”. Cheyenne haar vader werd geconstateerd met longkanker in 2019. “Na zijn overlijden ben ik me meer gaan inlezen over overige informatie die er was te vinden, bijvoorbeeld onderzoeken naar hoe je het kan voorkomen en niet per se naar de behandelingen. Je wilt het voor zijn, maar in dit geval waren we te laat” verteld ze.

 

Tijdens de Malive radio-uitzending op 9 juni werd er een van de acties besproken dat zoveel geld inzamelt voor KWF Kankerbestrijding, Alphe d’HuZes. Ze beklimmen elk jaar met duizenden mensen deze berg om onmacht om te zetten naar kracht. Frank Brinkhuizen heeft meerdere keren meegedaan aan deze actie. Zo vertelt hij: “Ik deed het voor mijn moeder die een paar jaar geleden overleden is aan de ziekte”. De tweede keer heeft hij met zijn hele familie meegedaan en was dit een supermooie ervaring. Op de vraag ‘zou iedereen hieraan mee kunnen doen?’, was zijn antwoordt: “Opgeven is geen optie. Dat is niet voor niks het motto. Je ziet daar mensen aan de top die je niet had verwacht, oudere mannen van bijna 100 jaar bijvoorbeeld”.

 

De uitzending is te zien op www.salto.nl/malive

 

Foto credit is Alphe d’HuZes