Vechten voor de rechten

DoorRedactie Ma Live

1 juni 2022

Mensenrechten. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar als ze niet bewaakt worden, zijn ze er eigenlijk voor niets. Amnesty International houdt daarom een oogje in het zeil. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland.

Student Juul Bal vertelt wat ze belangrijk vindt aan Amnesty. “De rechten van mensen moeten natuurlijk beschermd worden, zeker van mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen. Onder mensenrechten vallen veel dingen, het is behalve dat deze rechten bewaakt worden ook belangrijk dat mensen weten van deze rechten.”

Juul volgt Amnesty ook op internet. Ze heeft nog wel een tip voor de organisatie. “Ik vind dat er meer groepen mensen gerepresenteerd mogen worden in de campagnes, omdat ik denk dat mensen sneller zullen doneren als de mensen die oproepen tot donatie er ongeveer hetzelfde uitzien als zijzelf.”