Wat het beste te drinken bij ontbijt?

Glaasje water, kopje thee,  flesje kokoswater, een smoothie of een bakje koffie? Iedereen drinkt iets anders in de ochtend, maar wat is nou eigenlijk goed?

Water is de beste optie natuurlijk omdat het je lichaam reinigt en hydrateert. Dat is handig aangezien je meestal zo’n 7/8 uur slaapt en in die tijd drink je dus niks. Ook verhoogt het je metabolisme.

Thee is dan ook een goede optie omdat het ook water is maar dan gekookt, het liefste groene thee omdat hier de minste bijgewerkte stoffen in zitten. Thee werkt voor een snellere stofwisseling en het helpt bij het verbranden van vet, ook is het iets smaakvoller als een glaasje water.

Kokoswater is ook een mogelijkheid, dit drankje zit vol mineralen en antioxidanten. Kies er alleen wel voor om er eentje zonder suiker te nemen, dat is natuurlijk weer wat minder goed voor je.

Groente en fruit als ontbijt

Groente en fruit is altijd goed om binnen te krijgen en dus ook in de ochtend, een goede manier om het dan binnen te krijgen is als een smoothie of juice met groentes en fruit. Met name groene groentes zoals spinazie of boerenkool zijn heel energievol en zitten ook vol met ijzer dat helpt zuurstof af te leveren aan cellen in het lichaam. Met fruit krijg veel vitamine c binnen en je kunt er ook nog eiwitpoeder aan toevoegen om aan je eiwitten te komen. Zo begin je je dag met een minder vermoeid gevoel.

Bakkie pleur

Veel mensen drinken koffie in de ochtend, dit is goed als je het op het goede moment van je ochtend drinkt en dat is na je ontbijt. Drink je koffie als ontbijt drankje dan kan dit je bloedsuikerspiegel verstoren en je metabolisme mogelijk van de rit brengen. Dat is dus een wat minder fijne start van de dag.