Wel of geen sport op het Mediacollege?

DoorJip Schippers

16 mei 2024

Vanaf jongs af aan kom je in aanraking met sport, het begint bij leren lopen en tot aan je 16de heb je verplicht gym op de basis en middelbare school. De meeste jongeren bewegen daarna nog genoeg maar een gedeelte valt in een zwart gat, ze hebben geen tijd meer, geen geld voor een andere sport of andere redenen.

Overgewicht

Volgens cijfers van het Nederlands Jeugdinstituut heeft ongeveer 20 procent van de 16 tot en met 20 jarige overgewicht. Deze cijfers laten zien dat het percentage jongeren met overgewicht met de leeftijd stijgt. 45,8 procent van de meiden op het voortgezet onderwijs vond zichzelf te dik, bij de jongens was dit maar de helft namelijk 22,9 procent.

Wat vinden de studenten ervan?

In de pauze zie je vaak leerlingen basketballen of voetballen, dit is natuurlijk goed om even te sporten maar wij vroegen ons af of er vraag is naar een echte sportles. Laat ons weten hoe jij hierover denkt via onze Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *