Britse coureur Lando Norris heeft zijn eerste overwinning gepakt in Miami

DoorNoa Yska

6 mei 2024 ,

Afgelopen weekend was de grand prix van Miami. De paddock was gevuld met celebrities en de tribune zat vol met enthousiaste fans. Op zaterdag was de sprintrace, gewonnen door Max Verstappen. Lando Norris viel in de eerste ronde al uit door een incident met Hamilton en Stroll. Norris wist zich te herpakken door als vijfde te kwalificeren tijdens de kwalificatie voor de gp op zondag, Verstappen pakte pole.

Updates voor Mclaren
De Mclaren van Norris had updates gekregen voor dit weekend. In het begin van het weekend verliepen die updates nog niet helemaal lekker. Maar hoe meer hij op de baan was hoe beter het ging. Verstappen was erg onder de indruk van Lando. “Ik ben blij om door hem verslagen te zijn. Hij verdiende het, hij was mijlen sneller.”

Op zondag was de grote race. Norris startte op de vijfde positie met voor hem Perez, Sainz, Lecrec en tot slot Verstappen. In de dertigste ronde lag Norris aan kop omdat hij nog niet was gaan pitten en de coureurs voor hem wel. Door een crash van Sargeant kwam  er diezelfde ronde een safety car waardoor Norris voor de safety car belande en een pitstop kon doen zonder zijn positie kwijt te raken. Toen was het alleen nog maar een kwestie van volhouden. Norris bleef snelle rondes rijden en maakte geen fouten. Op de 57e ronde was hij de eerste die over de finish lijn ging. Het is de eerste formule 1 overwinning voor 24-jarige Brit.

Toekomst voor Norris
Norris heeft eindelijk kunnen bewijzen dat hij in staat is om te winnen. Hij is nu nog aantrekkelijker voor andere teams zoals Red Bull of Mercedes. Maar Norris is momenteel nog niet op zoek naar een nieuw team, hij is erg content bij Mclaren. “De auto was geweldig, de strategie was perfect en ik ben in de wolken. Ik ben vandaag trots op iedereen in dit team. Ik heb altijd in hen geloofd, en zij hebben altijd vertrouwen in mij gehad, en vandaag hebben we dat echt gerechtvaardigd. Ik wil hun enorm bedanken voor het harde werk dat zij hebben verricht om dit mogelijk te maken”, zegt hij over zijn team Dus een team switch zit er voor Norris voorlopig niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *