De Met Gala is vanavond! Wat doen de celebs aan?

DoorRobin Steenkist

6 mei 2024

Iedereen vraagt zich af wat veel celebrities aan doen vanavond, want de Met Gala is vandaag. Een van de grootste en bekendste fashion evenementen van de wereld. Maar wat is de Met eigelijk en wat kunnen we van dit jaar verwachten?

Met Gala

De Met Gala ging vroeger onder de naam Costume Insititute Gala en is een jaarlijks evenement om geld op te halen voor het Metropolitan Museum of Art’s in Manhattan New York.  Het wordt elk jaar georganiseerd op de eerste maandag van mei. De enige manier om bij dit evenement te zijn is met een uitnodiging. En ook al heb je een uitnodiging moet je nog steeds betalen om binnen te komen, wel zo’n $75,000. Mensen die worden uitgenodigd zitten vaak in de fashion, film, muziek of sociale media-industrie.

Het wordt georganiseerd door Vogue en ook gelivestreamed met als host Emma Chamberlain. Ook kan je vanavond je favoriete celebs zien op de rode loper, zoals Zendaya, Taylor Swift, de Jenner/Kardashians, Taylor Russell en nog veel meer.

Thema

Het thema van 2024 is Sleeping Beauties: Rewakening Fashion. Hierbij kan je dus bij de tentoonstelling oude fragiele mode zien van de afgelopen jaren. De dresscode voor dit jaar evenement is The Garden of Time. Dit betekent wat anders… De tentoonstelling en het Met Ball zijn namelijk heel verschillend. De tentoonstelling kan je bewonderen in het museum en het Ball is dus voor genodigden en kan je online bekijken.

The Garden of Time is een kort verhaal geschreven door J.G. Ballard in 1962 en gaat over een graaf en een vrouw die wonen in een villa met een prachtige tuin. Je kan dus met deze dresscode veel kleding met bloemen en planten verwachten. Maar in plaats van bloemen printen hopen veel fans wat creatievere stukken te zien.

Als je het gala live wilt bekijken zorg er dan voor dat je om 00:00 bij Vogue online bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *