Top 5 redenen waarom je niet in slaap kan vallen

Lig je s ’nachts weer te woelen in je bed en kun je de slaap weer niet pakken. Heb jij dat ook wel is? Wees niet gerust je bent niet de enige die dit heeft. In slaap komen is voor veel jongeren een probleem. 

Dit zijn de 5 hoofdredenen waarom jongeren niet in slaap kunnen vallen!

5. Cafeïne: een blikje Rebull of een bakkie koffie voor het slapen gaan is natuurlijk niet handig. Toch gebeurt dit best vaak. Cafeïne is een stimulerend middel dat je wakker en alert houdt.

4. Softdrugs: een jointje voor het slapen gaan lijkt juist beter te werken maar schijn bedriegt. De actieve stoffen in wiet kunnen invloed hebben op je slaapcyclus en het moeilijk maken om in slaap te vallen.

3. Zorgen en stress: stress door school, je zorgen maken om je cijfers en noem het maar op dit beïnvloedt ook heel erg of je in slaap kunt vallen of niet. Het kan ervoor zorgen dat je gedachten blijven malen en het inslapen bemoeilijken.

2. Gamen: Nog even 1 laatste potje doen of je bent net bijna bij het einde van de game dus dan maar nog even door gamen. Door dit te doen kan het ervoor zorgen dat je geest alert blijft en het inslapen bemoeilijken. Dit komt door de opwinding en stimulatie van de games.

1. Telefoongebruik: Nog even je vrienden een appje sturen of YouTube filmpjes kijken in je bed. Iedereen doet het wel, toch houdt de blauwe licht en de constante notificaties de geest actief. Ook wordt het hierdoor moeilijker om tot rust te komen.