Een vakantie is niet altijd zonder gevaar

DoorZenzi Terpstra

27 maart 2024

Vakantie klinkt bijna altijd leuk, maar het kan soms toch gevaarlijk zijn. Zo gebeuren er veel ongelukken op wintersport, maar ook tijdens andere activiteiten kan het flink misgaan.  

Dinsdagmiddag is er een Nederlandse duiker verdronken in open zee voor de kust van Malta. De zeventien andere toeristen en de duikinstructeur werden gered toen zij in moeilijkheden kwamen, aldus persbureau Reuters.  

Duikplek

De toeristen doken in verschillende groepen met verschillende duikscholen vlak bij de hoofdstad, Cirkewwa, bij een zeer populaire duikplek, bij een scheepswrak. De zee werd steeds wilder door een harde wind. Reddingsboten en een helikopter werden ingezet om de duikers te zoeken. Dat was rond 13:20 uur, toen een alarmroep binnen kwam bij de politie. 

 Vier toeristen wisten zelf de kust te bereiken en de andere werden uit de zee gered. Een van hen was overleden bij aankomst bij het ziekenhuis. Volgens de lokale politie zou het gaan om een 45-jarige Nederlandse man. Hoe gevaarlijk is vakantie nou? En wat maken medestudenten mee op vakantie? 

Wintersport

De kans op een ongeluk tijdens wintersport is driekwart procent. Toch worden er regelmatige flinke smakken gemaakt. Zo zegt medestudent Keesje: ”Het was mijn eerste jaar, en in combinatie met de weersomstandigheden ben ik vaak heel hard onderuitgegaan.” 

Nu is dat natuurlijk wel het risico van het snowboarden, het is nou eenmaal een actieve vakantie. Een andere medestudent Robin vertelt dat, toen ze onderweg was naar Parijs, de autodeuren open werden getrokken door zwervers.