Vanavond móét Ajax winnen en jij móét kijken (want als mediamaker kun je er nog iets van leren)

DoorCasper Visser

14 maart 2024

Het is erop of eronder voor Ajax vanavond in de Conference league. Na de 0-0 eindstand vorige week in de Johan Cruijff Arena moeten Aston Villa en Ajax allebei winnen om door te gaan naar de kwartfinale van het Europese voetbal toernooi. Gisteren werd PSV in de achtste finale van de Champions league uitgeschakeld door Borussia Dortmund. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor de Duitse grootmacht waardoor Ajax op dit moment de enige Nederlandse club is die nog in een Europese competitie actief is.

Voor MA studenten die niet van sport houden zijn er nog veel andere dingen waar je tijdens de wedstrijd veel van kan leren. MR studenten kunnen letten op de verslaggever en de voorbereidingen die hij heeft getroffen voor de wedstrijd, Audiovisueel studenten kunnen letten op het camera gebruik en Ruimtelijk Vormgever kan veel leren over de inrichting van het stadion.

Aanvoerder Steven Bergwijn kwam na de uitschakeling in de Europa League met de verplichting dat Ajax de Conference league moet winnen. De aanvaller vind dat de ploeg voldoende kwaliteiten heeft om de Conference league op te schudden en dat was te zien na de heen wedstrijd in Amsterdam. Ajax wist de nummer vier van Engeland goed uit te schakelen voorin met veel uitblinkende verdedigers aan de kant van Ajax. Doordat Ajax de stand op 0-0 wist te houden is er in Birmingham vanavond nog veel om voor te spelen en is Ajax nog zeker niet verslagen.

Vanavond 21.00 kun je de wedstrijd zien bij ESPN en RTL7.