Ma-studenten over de Oscars

DoorTim van Schie

14 maart 2024

De uitslag van de Oscars zijn binnen. Net zoals elk jaar is er ook nu weer wat controverse: zo is actrice Margot Robbie níet genomineerd voor haar rol in ‘Barbie’, terwijl veel mensen dat wel hadden voorspeld. Ma-studenten zijn de Oscar-winnaars van de toekomst vinden wij, want wij zijn de jonge mediamakers. Hoe keken we op Ma naar de uitreiking aan de professionals van nú?

Bram (17) zit op de opleiding audiovisueel en heeft een scherpe mening over de Oscars, blijkt uit zijn antwoorden. “Ik ben zo blij dat Oppenheimer heeft gewonnen! Christopher Nolan heeft weer eens bewezen waarom hij een meester is in het maken van epische films. De cinematografie en het verhaal waren gewoonweg adembenemend. Het is geweldig om te zien hoe filmmakers blijven innoveren en ons keer op keer verrassen met meesterwerken zoals deze.

Max (18) zit op de opleiding game-developer. “Persoonlijk vond ik het geluid van The Zone of Interest het meest indrukwekkend. Johnnie Burn en Tarn Willers hebben echt magisch werk verricht. Het geluidsontwerp bracht de hele film tot leven en creëerde een meeslepende ervaring. Ik ben blij dat het team achter deze film de erkenning krijgt die ze verdienen.”

Ayoub (20), game-artist. “De winst voor Godzilla Minus One in de categorie Beste Visuele Effecten was voor mij een enorme verrassing. De film had echt verbluffende visuele effecten die een nieuwe standaard zetten voor het genre. Het team achter deze effecten heeft echt buitengewoon werk geleverd en ik ben blij dat ze worden beloond voor hun inspanningen.”

Tom (19), audiovisueel Student. “Ik had gehoopt dat Anatomie d’une chute de Oscar voor Beste Regisseur zou winnen. Justine Triet heeft een meesterwerk afgeleverd met deze film. Haar vermogen om het verhaal te vertellen en emotie over te brengen is echt bewonderenswaardig. Maar goed, er kan er maar één winnen. Ik kijk al uit naar haar volgende projecten!”