Invaller bij Ferrari

DoorKimberly Derksema

11 maart 2024

Formule 1 heeft afgelopen weekend de 2de race van het seizoen gehad. Dit weekend was er iets bijzonders gebeurd. De jongste coureur bij ferrari ooit. Maar wat vinden de studenten van het media college nou van formule 1?

“Mij interesseert het niet veel maar, “zegt Rebecca, “ik weet er wel veel van omdat mijn zus mij altijd alles er over vertelt.” Thomas ” Ik vind de adrenaline heel erg leuk en de snelheid. Alleen jammer dat de spanning er af is omdat elke wedstrijd dezelfde persoon wint”

Invaller Ferrari

Afgelopen weekend waren de coureurs weer volop aan het racen. Maar er waren wat dingen anders gegaan. De coureur van Ferrari Carlos Sainz. Deed niet mee hij had een operatie aan zijn blinde darm. Gelukkig is de operatie goed gegaan maar hij kon nog niet racen. Hierdoor had Ferrari snel een vervanger nodig. Oliver Bearman stond meteen klaar om de positie van Carlos over te nemen tot dat Carlos weer helemaal beter is.

Wie is Oliver Bearman

De jongste formule 1 driver bij Ferrari die we ooit hebben gezien is Oliver Bearman. Hij begon net als alle andere coureurs met karten. In 2021 won hij de Italian Formula 1 Championship. Zo begon hij in 2022 bij Ferrari Driver Academy. Dit doet hij nu al 2 jaar. Toen Ferrari hulp nodig had kon hij gelukkig helpen aangezien hij hiervoor bij Formule 2 zat.