Feminist March canceled

“Feministisch, anti-racistisch en inclusief.”

De Feminist March wil mensen bewust maken over de problematiek in het leven van vrouwen en non-binaire personen. Vandaar hun drie standpunten; Feministisch, anti-racistisch en inclusief.

Ze organiseren onder andere een grote demonstratie rondom internationale vrouwendag.

“police violence and earlier occurrences of today undermine the safety of our participants.”

Op zondag avond (19:00) zou oorspronkelijk het Feminist March protest van 2024 plaatsvinden in Amsterdam. Maar door het eerder op de dag vertoonde geweld bij een protest op het Waterlooplein durfde de organisatie hun protest niet aan. Doordat dit eerdere protest tegen de komst van de Israëlische president Isaac Herzog voor onrust zorgt durfde de organisatie van Feminist March het niet meer aan om hun protest door te laten gaan. “We vinden de sfeer erg onvoorspelbaar in de stad.” vertelde de woordvoerder van Feminist March. Zeker omdat op het front van de Mars een groep Palestijnse deelnemers zouden lopen. Ook deden dit jaar weer veel kinderen mee.

Mooi en eerlijke toekomst voor ons allemaal.

De volgende Feminist March is nog niet bekend, maar het is belangrijk dat er wel een nieuwe mars komt. De organisatie wil dar alle groepen hun stem kunnen laten horen. Ze willen de banden tussen de Feministische gemeenschappen versterken. Een toekomst die mooi en eerlijk is voor ons allemaal.