Krav Maga wat is dat?

DoorKimberly Derksema

4 maart 2024

Vandaag leren we over Krav Maga. Je leest iets over de oprichter Imre Lichtenfeld. En over een paar bekende acteurs die ook aan Krav Maga doen. Zoals Jason Statham en Ashton Kutcher.

Krav Maga is een vecht/verdediging sport. Dat is opgericht door Imre Lichtenfeld. Vanaf jongs af aan had hij al te maken met antisemititisme hierdoor hield hij zich erg bezig met vechtsporten. Hij werd hierdoor ook een succesvolle bokser en worstelaar. In zijn woonplaats Bratislava hielp hij de joodse gemeenschap te beschermen tegen de opkomende nazi milities. Snel realiseerde hij zich dat de vecht sport die hij jaren lang aan het trainen was. Weinig te doen hadden met de realiteit. Zo begon hij een nieuw systeem vaardigheden te ontwikkelen voor zelfverdediging. Dit systeem noemen we nu Krav Maga.

Jason Statham de bekend acteur van de films Fast and Furios en The meg. Heeft voor de film Safe Krav Maga moeten leren. Ter voorbereiding van de vecht scenes in de film. Ook Ashton Kutcher leerde Krav Maga voor de film Killers. Tot de dag van vandaag traint hij het nog steeds hij wil sterk genoeg zijn voor ze familie voor als het nodig is.

De politie gebruikt nu Krav Maga. Net zoals het justitie. Zelfs mensen die voor hun zelf willen leren verdedigen doen het jong en oud.