Winnaar F1 al bij seizoenstart bekend 

DoorCas Roode

28 februari 2024

Dit weekend, zaterdag 2 maart om precies te zijn, is het weer zover! Het nieuwe seizoen van de Formule 1 gaat van start. De rode lichten zullen voor het eerst weer uitgaan in Bahrein. Maar wordt dit seizoen dan echt zo anders als het vorige? 

De teams konden tijdens de testdagen voor het eerst de auto in actie zien om te kijken hoe ze ervoor staan, en het zou je dan ook niet verbazen dat de regerend wereldkampioen Max Verstappen er met zijn snelheid bovenuit stak.

Ontwerp

Teambaas Toto Wolff van rivaal Mercedes vindt het nieuwe ontwerp van de RB20 `een moedige stap`. Max Verstappen is wel te spreken over het nieuwe ontwerp: ‘De balans is goed.’ Ook Fernando Alonso geeft zijn mening: “Negentien coureurs weten al dat ze geen kampioen worden.” Maar het blijven maar testdagen, Of de auto van Red Bull Racing echt zo goed presteert op het circuit moet nog maar blijken.  

Ook werd eerder dit jaar bekend gemaakt dat de 39-jarige Lewis Hamilton in 2025 stopt bij Mercedes en zijn carrière gaat voortzetten bij een bittere rivaal van zijn oude team, namelijk Ferrari. Hamilton vertelde gedurende het vorige seizoen nog dat de transfer naar Ferrari maar geruchten waren en tekende zelfs nog een contractverlenging bij Mercedes voor twee jaar. Toen zei Hamilton nog: Ik denk niet dat er een moment komt dat ik geen Mercedes coureur ben, Het is mijn thuis, m’n familie.”

Stoeltjes

De ouders van Hamilton wisten net als alle fans niks van de transfer tot op de dag zelf. “Moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten nemen.” Wie het stoeltje van Hamilton in 2025 moet vervangen is nog de vraag, en wat er met Carlos Sainz gebeurt als Hamilton hem vervangt bij Ferrari moeten we ook nog maar afwachten. Een mogelijke opvolger zou Lando Norris kunnen zijn, maar die heeft zijn Contract bij McLaren deze winter nog verlengd.

Vrijdag was ook een belangrijke dag voor Formule 1-fans, Het zesde seizoen van Drive to Survive was namelijk vanaf die dag te zien op Netflix. De serie geeft sinds 2019 al een inkijkje in de wereld van Formule 1. Er worden ook exclusieve interviews afgenomen van F1 coureurs en teambazen. Het nieuwe seizoen telt tien gloednieuwe afleveringen van ongeveer vijftig minuten. Als je geïnteresseerd bent in Formule 1 of je bent benieuwd wat er achter de schermen gebeurt, is het zeker een aanrader.