Wordt Quincy Promes een Rus?

DoorRonald Hooijschuur

14 februari 2024

Quincy Promes oud-speler van onder meer Ajax, Fc Twente en het Nederlands elftal heeft een rechtszaak aan z’n voetbalbroekje hangen. De speler van Spartak Moskou in Rusland werd er van verdacht dat hij 1300 kilo cocaïne heeft gesmokkeld. Het Openbaar Ministerie eiste 9 jaar cel.

Quincy Promes is nu veroordeeld tot 6 jaar cel , maar woont momenteel in Rusland en kan niet zijn straf uitzitten in Nederland. Hij  probeert een Russisch paspoort te krijgen om daarmee uit de gevangenis te blijven.

Cocaïnehandel

Begin 2020 kwam er 1300 kilo cocaïne de haven van Antwerpen binnen Promes had hier een rol in onder de schuilnaam ‘Fantasma’. Die naam werd gebruikt op een versleutelde app voor berichten. In die berichten is te lezen dat Quincy Promes een aansturende rol had in de cocaïnehandel.

Russisch paspoort

Op 24 februari 2021 maakte Quincy Promes de overstap van Ajax naar Spartak Moskou. Hij speelt hier nu al 3 jaar en wil nu een Russisch paspoort hebben. Spartak Moskou wil Promes helpen in dit proces volgens Oleg Malyshev, de directeur van de club.