Wat blijft er over van Formule 1?

Foto door: PRAT clement (pexels)

Slecht nieuws voor de Formule 1-fans. Viaplay stopt met het streamen van F1 op TV. Ook een klap in het gezicht voor de supporters van het Ferrariteam. Carlos Sainz moet aan het einde van 2024 het rode team verlaten en plaats maken voor Lewis Hamilton.

‘Viaplay stopt met het lineaire televisiekanaal Viaplay Xtra. Dit kanaal was te zien bij providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon. Abonnees van Viaplay konden op deze manier gewoon op hun televisie naar de sessies kijken, maar dat kan nu dus niet meer. De Formule 1 is hierdoor alleen nog maar te zien via online livestreaming op het platform zelf’, schrijft GPTODAY.

Hier laten ze het niet bij. ‘Viaplay biedt voor het aankomende seizoen immers ook F1 TV Pro aan. De streamingdienst van de Formule 1 wordt nu onderdeel van het abonnement van Viaplay en de dienst hoopt op deze manier meer abonnees te kunnen trekken. Voor Viaplay is dit belangrijk omdat ze met financiële problemen kampen. Recent kreeg het bedrijf een enorme kapitaalinjectie, maar de toekomst blijft nog steeds zeer onduidelijk. Het contract loopt eind dit jaar af en het is de verwachting dat meerdere partijen zullen gaan meebieden voor de uitzendrechten.’

Einde verhaal voor Sainz

Het is afgelopen donderdag officieel bekend gemaakt dat Lewis Hamilton de plaats gaat overnemen van Carlos Sainz bij Ferrari. We kunnen nog één jaartje genieten van de Spanjaard in de rode bolide, want in 2025 maakt Hamilton de overstap van Mercedes naar Ferrari. Het was voor Hamilton een van de moeilijkste beslissingen ooit. Hij maakte al deel uit van Mercedes sinds zijn dertiende.

Ferrari verlengde eerder het contract van Charles Leclerc en lijkt Hamilton daarnaast te willen zetten. Wat er dan met Sainz gaat gebeuren, is niet bekend, schrijft omroep RTL. ‘Teambaas Toto Wolff reageerde op het vertrek van Hamilton. “We wisten dat onze samenwerking op een gegeven moment op een natuurlijke manier zou eindigen, en die dag is nu gekomen. We accepteren de beslissing van Lewis om een nieuwe uitdaging te zoeken”, schrijft omroep NOS.

‘De komst van Hamilton betekent tegelijkertijd het afscheid van Carlos Sainz bij de Italianen. De Spanjaard maakte vanavond zijn vertrek bekend op Instagram. “We hebben nog een lang seizoen te gaan en zoals altijd zal ik alles geven voor het team en alle fans wereldwijd”, schrijft hij. Waar hij naartoe gaat, deelt hij binnenkort’

‘Het nieuwe F1-seizoen is nog niet van start gegaan. De eerste grand prix, die van Bahrein, staat gepland op 2 maart. Tussen 21 en 23 februari zijn in dat land ook de testdagen.’