Studenten Mediacollege Amsterdam werken mee aan podcast ‘Platform Perspectief Jongeren’

DoorLucie van der Hulst

2 februari 2024

In november kregen een aantal studenten Mediaredactiemedewerker van Mediacollege Amsterdam een bijzondere opdracht. Ze mochten mee helpen aan een podcastserie over de gevolgen van corona op kinderen, jongeren en studenten.

In de vier-delige podcast gaan de studenten in tweetallen in gesprek met mensen van verschillende organisaties over de effecten van corona. Hiervoor zijn ze het hele land doorgereisd. Zo zijn ze bijvoorbeeld bij LAKS in Utrecht langs geweest om in gesprek te gaan met Rafke Hagenaars, Elaidha Delsink en Gonneke Stevens. Er komen verschillende thema’s aan bod zoals gezondheid, inspraak van jongeren en rolmodellen en kansengelijkheid. Elke aflevering wordt afgesloten met de vraag: hoe ziet de ideale leeromgeving eruit?

Ervaring

Student Miriam uit MR2A vertelt: “Ik heb echt super veel geleerd, je leert echt hoe het is om in echt echte werkveld aan de slag te gaan.” De studenten hebben dus veel opgestoken van deze ervaring. “Ik heb beter leren presenteren en interviewen, ik heb ook geleerd hoe belangrijk voorbereiding is,” voegt Miriam toe.

Advies

De podcast is gemaakt door in opdracht van het Platform Perspectief Jongeren, om een deeladvies te geven aan de het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap, over het effect van corona op kinderen, jongeren en studenten. De podcast is nu te beluisteren via Spotify.