Wie pitcht het beste radioprogramma voor 3FM?

DoorAurora Hollenberg

29 januari 2024

Tijdens de radiolessen op het Mediacollege Amsterdam maken studenten MR een pitch voor NPO 3FM. Het idee is dat de studenten laten zien wat voor radioprogramma of item ze vinden passen bij de zender. Het is volledig voor eigen invulling, maar dus wel de bedoeling dat het item past binnen de sfeer van 3FM.

De studenten hebben de afgelopen weken pilot afleveringen gemaakt voor de pitch om hun ideeën uit te testen. De uiteindelijke pitch bestaat uit een korte video van die afleveringen waarin het plan getoond wordt.

De pitch wordt vervolgens nagekeken door Mark van der Kamp. Mark heeft veel ervaring binnen de radio als producer van verschillende radioprogramma’s. Zo werkt hij als producer voor QMusic en was hij coördinatie content en productie bij 100% NL. Tegenwoordig is Mark ook opleidingscoördinator bij de NPO Campus, een grote naam binnen de radiowereld dus. Dit is dus een mooie kans voor de studenten om te laten zien wat ze kunnen.

Er zijn verschillende plannen, zo zijn Steffan te Beest, Didi van Dormolen en Shabnam Malekzada bezig met hun item “De jaren zoveel”. Hierin behandelen ze elke week een ander jaartal en bespreken ze onder andere welke muziek er dat jaar uit is gekomen, en vertellen ze allerlei leuke weetjes.

San van Es is met haar groep bezig met een programma over AI. Hierin hebben ze bijvoorbeeld het item “Vraag het aan AI” waarin vragen van studenten in de radio besproken worden nadat de vraag gesteld wordt aan Snapchat AI. Het doel hiervan is erachter komen in hoeverre AI hetzelfde denkt als een mens, en of het ook daadwerkelijk goed advies kan geven.

Steffan en Didi…. zij hopen de award te winnen.

Er zijn dus ontzettend leuke ideeën vanuit de studenten dus het zal nog spannend worden wie er het meeste kans maken op de felbegeerde award.
De uitslag wordt bekend gemaakt op vrijdag 2 februari, tussen 10.30 en 12.30 live op MaLive radio. Iedereen kan dus meeluisteren via salto.nl/malive. Tot die tijd is de spanning hoog en wachten de studenten in spanning af wie de award wint!