Valentijnsdag komt eraan!

Valentijnsdag komt eraan. Op 14 februari is het weer de dag van kaarsen, hartjes en liefde tonen. Maar wat kun je doen als je niks kan bedenken? Of als je geen geliefde hebt? Dit artikel is voor iedereen die iets met Valentijdsdag wilt doen.

Thuisbioscoop

Zet gezellig een film aan en ga op de bank zitten met een bak popcorn, samen met je (stille) geliefde. Kies uit komische liefdesverhalen zoals Crazy, Stupid, Love of echte romantische klassiekers zoals The Notebook en geniet van de film.

Uit eten

Waar kun je romantisch dineren? Het hoeft heus geen luxe restaurant te zijn, maar je kunt samen bijvoorbeeld naar je lokale restaurant gaan of naar een pannenkoekhuis. Of nog beter: zet je diner zelf thuis op. Bedek de tafel op een stijlvolle manier en vergeet niet de kaarsjes. Vergeet ook niet het eten zelf, maak bijvoorbeeld een lekkere spaghetti en als toetje hartvormige pannenkoek. Zet een romantisch muziekje voor de sfeer en je hebt je perfecte date!

O ja, let op: Valentijnsdag is druk in de horeca, dus reserveer ruim op tijd als je uit eten wilt.

Relax met een wellness middag

Je kan naar een spa gaan om samen te relaxen. Maar als dit te duur is kan je het ook thuis organiseren: zorg voor twee badjassen, een massageolie, een olie van rozenblaadjes voor in bad. We maken geen reclame maar denk eens aan Lush, dan ruik alles heerlijk, zelfs als de date minder goed verloopt.

Sterrenkijken

Als het weer goed is kan je samen gaan kijken naar de sterren. Neem een dekentje mee en ga ergens waar het rustig en donker is, zitten met ze tweeën. Het Parool maakte een lijst van de beste plekken om sterren te kijken in en rond Amsterdam. De beste plek? Vliegenbos.

Galantine’s Day

Dit is Valentijn, maar dan voor je beste vriendinnen/vriendin en wordt gevierd op 13 februari inplaats van 14. Op Galantine’s Day draait het niet alleen om je geliefde, maar ook om wie je dierbaar is. Dus vergeet je beste vriendin niet. Letterlijk alle vrouwen kunnen dit vieren, ook al ben je single. Een mannelijke versie van deze dag bestaat niet, zover wij weten.

Een brief schrijven

Je kan voor Galantine’s Day ook een brief schrijven over hoeveel je beste vriendin voor je betekent. Beschrijf wat je zo speciaal vindt aan haar, de herinneringen die je hebt en de toekomst.

Ga schaatsen

Terug naar Valentijnsdag. Je kan heerlijk gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan. Hoe leuk is het om samen actief in de buitenlucht bezig te zijn. En als je geliefde valt ben jij d’r om direct hulp te bieden.

Vooraf kan je een leuke outfit kiezen voor de ijsbaan. Drink na afloop een glas chocomelk en geniet na de vrolijke en frisse inspanning.

Koop een cadeautje

Het beste cadeautje voor iemand is een gepersonaliseerd cadeautje, omdat het meer persoonlijk voelt. Maak bijvoorbeeld een eigen boekje met foto’s en gedichten erin, of denk aan een sieraad met hun naam gegraveerd erop. Of als je vriendin veel van eten houdt koop chocolaatjes, koekjes of een taart met een persoonlijke boodschap.

Dit waren alle dingen die je kan doen. Hoe ga jij je Valentijn vieren?

O ja, en als het dan spannend wordt aan het eind van de date, vergeet dan de bescherming niet.