Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2024

DoorAmé Achthoven

26 januari 2024

De Oscars worden jaarlijks in februari uitgereikt in de Dolby Theatre in Hollywood. Het is de belangrijkste filmprijs van de Verenigde Staten. Bij de uitreiking zijn een hoop sterren aanwezig, onder wie de genomineerden. In dit artikel lees je wie de genomineerden zijn en waar je het het beste kan vinden.

De uitreiking van de Oscars wordt dit jaar voor de 96ste keer gehouden. Het heet ook wel de Academy Award. De eerste Academy Award ceremonie werd gehouden op 16 mei 1929. Dit jaar schitteren de sterren op 10 maart en wordt er bekend gemaakt wie de prijzen hebben gewonnen. Zoals eerder, gaan er dus veel sterren heen. De mannen gaan in pak en de vrouwen in hun mooiste jurken.

Er zijn verschillende categorieën, waarvoor mensen genomineerd zijn. Waaronder de categorie voor de beste film, daar staan films tussen zoals Barbie, Oppenheimer en Maestro etc. Beste actrice in hoofdrol zijn onder andere: Annette Bening, Lily Gladstone, Sandra Hüller, Carey Mulligan en Emma Stone. Beste acteur in hoofdrol kan dan natuurlijk niet achterblijven dat zijn namelijk: Bradley Cooper, Colman Domingo, Paul Giamatti, Cillian Murphy en Jeffrey Wright.

Categorieën Oscars

Ook heb je nog de categorie beste actrice/acteur in bijrol. De categorie van beste regisseur, telt ook vijf nominaties namelijk: Justine Triet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Yorgos Lanthimos en Jonathan Glazer. Verder zijn er nog nominaties voor beste kostuums, beste geluid, beste score, beste adapted screenplay, beste originele screenplay, beste geanimeerde korte film, beste live Action korte film, beste film editing, beste make-up and hairstyling, beste geanimeerde film, beste originele nummer, beste documentaire, beste visuals effects, beste productie design en beste buitenlandse film.

Dat is natuurlijk een hoop als je het zo leest, maar er zijn bij de uitreikingen zo’n 270 mensen aanwezig. Voorbeelden van bekende mensen die prijzen hebben gewonnen zijn: Julia Roberts, zij won een prijs voor beste actrice. Ook won Nicole Kidman de prijs voor beste actrice. Voorbeelden van bekende films die hebben gewonnen zijn: De Titanic en de Sound of Music. Iedereen is natuurlijk super benieuwd wie er dit jaar weer de prijzen in ontvangst neemt en wie er weer op de rode loper schittert. Wij als Malive.nl zijn benieuwd, of jullie het eens zijn met de genomineerde?

Hier vind je het!

Natuurlijk kunnen jullie een kijkje nemen wie er allemaal nog meer genomineerd zijn. Wij hebben uitgezocht, waar je alle categorieën met de genomineerde duidelijk hebt staan. Bij de site van Harpers Bazaar is onder andere alles te lezen erover. Ook de site van ELLE heeft een overzicht gemaakt met de genomineerde van de Oscars, neem daar zeker even een kijkje.