De 538 Ochtendshow wint Gouden RadioRing

DoorJulie Scholten

26 januari 2024

De Gouden RadioRing is toegekend aan het radioprogramma De 538 Ochtendshow van Radio 538. Tim Klijn, Niels van Baarlen, Rick Romijn en Florentien van der Meulen, de makers van het programma, hebben de prestigieuze prijs donderdagavond in ontvangst genomen in De Vorstin in Hilversum.

De ochtendshow van Radio 538 is nog maar iets meer dan zes maanden in de huidige samenstelling te beluisteren. Eerder werd de show gepresenteerd door Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, maar zij besloten vorig voorjaar na enkele maanden te stoppen. Klijn, Van Baarlen en Romijn maakten vervolgens de overstap van Radio Veronica om het tijdslot over te nemen. Van Baarlen en Romijn wonnen eerder de RadioRing als onderdeel van het team van Edwin Evers’ Evers Staat Op, voor het laatst in 2018. Dat was tevens de laatste keer dat een programma van Radio 538 genomineerd was voor de RadioRing.

Naast De 538 Ochtendshow waren de volgende programma’s genomineerd: Q-middagshow met Domien Verschuuren (Qmusic), The Friday Move (BNR Nieuwsradio), Jan-Willem Start Op! (NPO Radio 2/BNNVARA) en Kinkstart (KINK). Vorig jaar ging de prijs naar Somertijd van Radio 10.

Beste Presentator

Voor Tim Klijn was het een dubbel feest, want eerder op de avond won hij ook de RadioRing voor beste presentator. In het verleden hebben Edwin Evers, Gerard Ekdom (driemaal) en Rob van Someren eveneens in hetzelfde jaar zowel de Gouden RadioRing als de prijs voor beste radiomaker gewonnen.

Beste podcast

Dit jaar werd de Gouden RadioRing voor de achttiende keer uitgereikt. Door de ogen van de Koning werd bekroond als winnaar van de RadioRing voor beste podcast. Jan van Poppel (NPO Klassiek/NPO Radio 1) ontving de Marconi Award voor Aanstormend Talent. SLAM! werd uitgeroepen tot Beste Zender. Ghislaine Plag, tot december jarenlang de stem van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers, nam eerder deze maand de Marconi Oeuvre Award in ontvangst.

Voor het beluisteren van alle radiotalenten op Mediacollege Amsterdam stem je natuurlijk af op MaLive Radio