Dromen op het Mediacollege: deel 3!

DoorShabnam Malekzada

18 januari 2024

Shabnam en Noëmi zijn opnieuw op pad om studenten te vragen naar hun dromen, ambities en tegen wie ze op kijken. Ze interviewen een student PET en een filmacteur en duiken in hun dromen. 

Melissa Karstanje (24) volgt de Pet opleiding. “Als ik alles zou kunnen doen en mogen zou ik willen met een toffe band toeren over heel de wereld” vertelt Melissa. Ze zou het heel leuk vinden om samen te werken met bijvoorbeeld Harry Styles, Taylor Swift en andere grote bands zoals Muse, dat lijkt haar super tof. In het werkveld van podium en evenemententechnicus (afkorting PET) zijn vrouwen heel schaars. Ze vindt het vet om hier verandering in te brengen. “Ik wil ervoor zorgen dat er meer acceptatie is en dat we aan mannen bewijzen dat ze zeker niet de enige zijn die dit werk kunnen.”  

Melissa weet niet waar ze zichzelf over 10 jaar ziet. “Dingen veranderen zo snel, maar ik hoop ergens op een mooi plekje. Ik heb ook altijd tegen mezelf gezegd dat het niet uitmaakt wat ik later word, als ik het maar leuk vind, dromen zijn er om uit te laten komen en het maakt alles beter en gelukkiger.”  

Ilse Postma (21) doet de filmacteur opleiding. Haar droom is om rond te reizen en veel te mogen acteren. “Ik zou heel graag willen samenwerken met Joy van Dirty Lines, lijkt me super om samen in een film of serie te spelen.” Ilse vindt het heel vet dat ze met acteren verhalen aan mensen kan vertellen. “Ik denk dat films zeker invloed heeft op hoe mensen denken, dus ik hoop dat mensen elkaar met meer respect gaan behandelen,” vertelt Ilse. Ze wil graag veel rondreizen en de wereld ontdekken. Een van haar grootse dromen is om ooit op Broadway te stralen omdat ze heel erg van musicals houdt. Een van Ilses grootste inspiratiebronnen is haar moeder. “Ze wil altijd anderen helpen en is altijd ergens mee bezig, dat inspireert me.” Het is belangrijk om altijd je dromen te blijven volgen. Zo vindt ook Ilse dat. “Als je niet doet waar je gelukkig van wordt dan krijg je een eentonig leven.” Dat moet je natuurlijk niet willen, dus blijf je dromen volgen en maak jezelf een gelukkig leven!