Jubileumjaar Emmy Awards blijkt groot succes

DoorDanilo Pinto

16 januari 2024

Bij de 75ste Emmy Awards was het feest in volle gang, en twee series stalen de show met elk zes erg gewilde prijzen. 

De Emmy awards staat al jaren bekend als 1 van de meest prestigieuze prijzen in de wereld van televisie/series. Een Emmy verdienen betekent veelal dat de serie erg goed ontvangen is.

Succession, met zijn meeslepende verhaal over de Roys en hun wereldwijd media-imperium, veroverde de harten van de jury en werd bekroond tot de beste dramaserie. Acteurs Kieran Culkin en Sarah Snook schitterden in de hoofdrollen en ontvingen de Emmy’s voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol.

Aan de andere kant bracht The Bear, de hartverwarmende comedyserie op Disney+, een glimlach op de gezichten van het publiek. Het verhaal over een chef-kok die zijn familie-erfenis probeert te herstellen door middel van de broodjeszaak over te nemen van zijn overleden broer, leverde de serie zes Emmy’s op waaronder ook die voor beste comedyserie. Jeremy Allen White werd bekroond als beste comedy-acteur voor zijn rol als Carmen ‘Carmy’ Berzatto, wat de feeststemming alleen maar versterkte.

Netflix haalt ook prijzen binnen

Een ander hoogtepunt van de avond was de Netflix miniserie Beef, die met vijf prijzen schitterde. Steven Yeun, eerder bekend van The Walking Dead, en Ali Wong, speelden de hoofdrolspelers in dit intense drama over een escalerende verkeersruzie. De hoofdrolspelers werden beloond voor hun indrukwekkende acteerprestaties.

Hoewel het oorspronkelijke plan was om de Emmy’s in september te houden, werd de ceremonie verschoven naar januari vanwege een staking van schrijvers en acteurs. Deze verandering zorgde voor best wel heel wat veel onrust rondom het evenement, maar uiteindelijk bleek de avond toch een groots succes te zijn.

Al met al was de 75ste Emmy Awards een grootse viering van tv series, waarbij Succession, The Bear en Beef te boek gingen als absolute winnaars van de avond in het jubileumjaar.