Een radiowereldrecord voor een van onze eigen studenten?!

DoorNoa Schilder

16 januari 2024

Het wereldrecord radiomaken; Tycho uit MR1A wil het verbreken. Momenteel is radio-dj Giel Beelen houder van het radiorecord, dat staat op 198 uur. Al meerdere mensen hebben een poging gedaan om dit record te verbreken, maar het is nog niemand gelukt. In augustus dit jaar hoopt Tycho dit wel te doen.

Als 11-jarig jongetje las Tycho over het wereldrecord radiomaken van Giel Beelen. Vanaf dat moment wilde hij dit zelf ook proberen. “Eigenlijk was het toen meer een soort impuls-idee, ik maakte toen nog niet eens radio”, vertelt Tycho. Pas toen hij bij de lokale omroep van Den Helder terechtkwam dacht hij: dit moet ik doen! Nu is Tycho 20 jaar, en geven ze hem toestemming om de poging te wagen.

Guinness Book of Records

Om het wereldrecord echt officieel te maken, wil hij in het Guinness Book of Records terechtkomen. Om dit wereldrecord in het Guinness Book of Records te krijgen, moet Tycho een enorm bedrag bij elkaar zien te krijgen. 15,5 duizend euro om precies te zijn. Om dit bij elkaar te krijgen is er een GoFundMe opgestart en zorgt hij ervoor dat er in de media genoeg aandacht blijft voor zijn recordpoging. Tycho geeft toe dat hij hier toch wel wat stress over heeft, maar is zeker niet van plan om op te geven. “Het zou enorm jammer zijn dat ik door het geldgebrek niet kan laten zien wat ik allemaal in huis heb”, vertelt hij.

Radiorecord in augustus

De recordpoging zal plaatsvinden op 13 augustus 2024 in Den Helder. De precieze tijd wordt later nog bekend gemaakt. Het doel van Tycho is om 9 dagen lang achter elkaar radio te maken, en daarmee een wereldrecord te vestigen. Maar hoe hou je dit nou eigenlijk vol?

Als voorbereiding denkt Tycho erover na om via de dokter een psycholoog te nemen. Niet voor problemen waar hij nu meer zit, maar om zichzelf mentaal voor te bereiden en sterker te maken voor zijn recordpoging. 9 dagen lang radio maken is tenslotte niet niks. Ook gaat hij geregeld naar de sportschool om fysiek voorbereid te zijn en helpt een sleepcoach hem met bepaalde lichten om een dag en nacht ritme te creëren.

Vind jij dit nou ook zo gaaf en zou je willen zien of het Tycho zal lukken? Je kunt doneren op GoFundMe Alle beetjes helpen!