Nieuws op een snackie manier

DoorMila Šljivić

15 januari 2024

De inhoud van de krant, op een snackie manier. Dat is wat snackpaper ons vertelt. Een nieuws platform gericht om snel, makkelijk en op een leuke manier nieuws te brengen. Op verschillende social media kanalen hebben jongeren samen dit platform opgezet, zodat wij geen lange saaie teksten meer hoeven te lezen, maar alles op een snackie manier krijgen uitgelegd.

Iedereen volgt tegenwoordig het nieuws online, maar hoe werkt dat nou allemaal precies? Bij snackpaper gaan ze niet alleen dieper in op nieuwsartikelen, maar leggen ze je ook uit wanneer nieuws nou echt nieuws is. Zo zegt snackpaper “Zo ben je niet alleen op de hoogte van wat er speelt, maar begrijp je ook waarom dingen gebeuren”. Zei zorgen ervoor dat alledaagse onderwerpen op een behapbare manier worden uitgelegd.

5 januari is snackpaper officieel live gegaan. Er zijn nu al verschillende post te vinden over hoe het nieuws werkt, tips voor goede journalistieke tv programma’s en hoe marketing je kan misleiden met journalistiek. Op de video’s van hun kanaal vertellen ze al deze onderwerpen met leuke plaatjes en teksten, zodat het interessant wordt om naar te kijken.

Hier een linkje naar hun Instagram, zodat jullie alvast wat kunnen snacken.

https://www.instagram.com/snackpaper_