Nieuwe, zeldzame printer voor MA

DoorRoos de Jongh

12 januari 2024

Wat een feest! Het Mediacollege heeft heugelijk nieuws. Vandaag is een gloednieuwe printer geleverd, maar niet zomaar een printer. Het gaat om de Ricoh 5-kleurenprinter. Deze printer voldoet aan de nieuwste mogelijkheden en print als een van de eerste printers de kleur goud-zilver-wit-spotvernis-neon pink-neon yellow. Erg zeldzaam, kun je dus wel zeggen.

Waarom is duurzaam printen belangrijk?

tot in het recente verleden printen wij op een niet bewuste manier. maar Ricoh helpt nu om bewuster te kunnen printen door het planten van bomen en het geven van advies

Wat vindt MA van de nieuwe printer?

André Weel van onze Ma Mediawinkel vertelt meer: “De nieuwe generatie Ricoh-printers die hebben een vijfde kleur. De vijfde kleur betekent dat je kleuren kunt printen zoals goud-zilver-wit-neon pink-neon yellow-spotvernis, geen enkele andere printer heeft dit. Ricoh is de allereerste in Nederland die deze printer levert. Op dit moment in school zijn ze de printer aan het installeren. De printer bestaat uit verschillende onderdelen en heeft een tijdje nodig om te acclimatiseren (wennen aan de omgeving, de lucht in de omgeving – red.). De printers zijn geproduceerd in Japan, maar deze printer die op dit moment uitgepakt wordt is uit Engeland geleverd. In totaal zijn er acht printers geleverd in Nederland, dus het is zeer zeldzaam dat het Mediacollege er een heeft. Deze printers zijn over het algemeen erg kostbaar. Het Mediacollege heeft de Ricoh printer geleased, dit betekent dat wij de printer hebben gekregen.”

Als je de printer zelf even wilt bewonderen, loop dan even langs bij de Ma Mediawinkel. Je loopt naar de mediawinkel als je vanuit de ingang bij de receptie links de gang in gaat en dan aan het eind naar rechts.