Zijn we weer klaar voor de Top 2000?!

DoorMadelief van Duijn

15 december 2023
Afbeelding: NPO 2 top 2000

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse top 2000 nummers van NPO 2, en dit jaar is het de 25ste editie. De Top 2000 is een jaarlijkse radio uitzending in Nederland die wordt samengesteld door luisteraars van NPO Radio 2. Het is een lijst met de populairste nummers aller tijden, zoals gestemd door het publiek.

De uitzending begint op 25 december en duurt tot en met oudejaarsavond. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Welke nummers kunnen we dit jaar in de top terug vinden, en zijn er koplopers?

Wie gaan we in de lijst zien?

Wie dit jaar drie keer zo vaak in de lijst staat is de wel bekende Taylor Swift, die vorig jaar op plek 439 stond met het nummer All To Well – 10 min versie Dit jaar komt ze 12 keer voor in de lijst. Het origineel van All To Well verscheen al in 2012 op het album Red en werd indertijd te lang bevonden om als single te worden uitgebracht. Wanneer in 2021 de tien minuten durende Taylors Version wel als single verschijnt, wordt dat een Amerikaanse nummer 1-hit — het langste nummer ooit. De lijst in natuurlijk niet compleet als Queen er niet in staan met Bohemian Rhapsody, ook dit jaar weer nummer 1.

De artiesten die we er in willen hebben?

Er zijn altijd artiesten die we terug willen zien, die dit jaar voor het eerst pronken tussen de grote artiesten, daar is Joost klein een van. Hij gaat dit jaar naar het Eurovisie Songfestival gaat namens Nederland.

Er zijn ook een paar bands en artiesten die studenten van Mediacollege Amsterdam in de lijst willen. Uit een rondgang langs studenten blijkt hun voorkeur uit te gaan naar onder meer Maneskin de winnaars van Eurovisie 2021. Ook scoort Olivia Rodrigo goed, zij stond dit jaar in de top 5 met Vampire. Madison Beer werd ook op gestemd dit jaar, ze heeft ook een nieuw album ‘Silence between songs’.

We gaan pas de hele top 2000 horen die 25 december van start gaat, dan weten we of onze favorieten artiesten de lijst hebben gehaald en hoe hoog ze zijn geëindigd.