Weerbaarheidscursus van L’Oréal Paris, zou jij het doen?

DoorAmé Achthoven

15 december 2023

Seksuele intimidatie komt voor bij 6,4 % van de bevolking van 16 jaar en ouder, meldt Fonds Slachtofferhulp. Het roept angst op bij de slachtoffers. Stel dat dit gebeurt bij jou, weet jij dan wat je moet doen in zo’n situatie? Leer het nu met een cursus.

Het bedrijf L’Oréal Paris organiseert een Stand Up cursus, waar je je voor kan aanmelden. Uit een internationaal onderzoek door L’Oréal Paris en onderzoekpartners is seksuele intimidatie op straat naar voren gekomen als het grootste probleem waarmee vrouwen wereldwijd te maken hebben. Straatintimidatie vormt een last in het dagelijks leven van vrouwen en berooft ze van hun gevoel van veiligheid en eigenwaarde. Het gaat in tegen de waarden van vrouwenmanicipatie, die de kern vormen van DNA. Daarom staat L’Oréal Paris wereldwijd op tegen intimidatie.

De training

Op 8 maart 2020 heeft L’Oréal Paris het Stand Up Against Street Harassment-progamma gelanceerd in een partnerschap met Right To Be, een NGO die is gespecialiseerd in de strijd tegen intimidatie in al zijn vormen- en in Nederland met Stichting Fairspace. “Met ons internationale stand Up- trainingsprogramma willen we bijdragen aan een cultuur van respect, waardigheid en eigenwaarde door ruim 1,5 sterker te maken via de 5D-methode.” De 5D-methode is ( Distract, Delegate, Document, Delay, Direct) het bestaat uit vijf simpele en doeltreffende tools waarmee mensen veilig kunnen reageren wanneer ze getuige of slachtoffer zijn van straatintimidatie.

Uitkomst

Wereldwijd hebben er al 800.000 mensen de Stand Up training gevolgd. De Stand Up is al in 37 landen gelanceerd en er zijn wereldwijd bijna 800.000 mensen getraind. Het maatschappelijk onderzoek van L’Oréal Paris in 2022 heeft aangetoond dat het Stand Up- programma, de deelnemers de kracht heeft gegeven om zelfverzekerd over straat te gaan en actie te ondernemen. 97 procent van de getuige durft actie te ondernemen, als ze worden lastig gevallen op straat. 90 procent geeft aan nu te durven reageren op straatintimidatie, zodra ze er getuige van zijn. Maar hoe weten we nou dat dit echt klopt? Daar kom je maar op één manier achter en dat is de cursus doen. Meld je aan via de L’Oréal Paris site!

Ga naar standup- internationaal.com. Je kan kiezen uit twee trainingen, de één is voor mensen die getuige zijn van straatintimidatie en de ander is voor iemand die slachtoffer is van intimidatie. En als je denkt dat je er een hele middag aan kwijt bent? dan heb je het verkeerde, het duurt namelijk maar 10 minuten en is ook nog online. Als je klaar bent met de training vergeet zeker niet je ervaring te delen met mensen en doormiddel van social media.