Host van Salto onder de indruk van MaPride

DoorJosephine Hooijboer

6 december 2023

Tijdens de Pride Week op het Mediacollege interviewt het radioteam verschillende gasten die betrokken zijn Pride. Ook Joris Van De Sande (Salto) bracht een bezoekje aan de radiostudio.

‘Ik vond het erg leuk om geïnterviewd te worden’ vertelt Joris. ‘ik vind het goed dat het Mediacollege zoveel focus legt op Pride en dat er zoveel aandacht naar toe gaat. In mijn schooltijd was dat heel anders. Er was toen die tijd veel minder ruimte voor dit soort dingen en mensen waren er een stuk minder open. Ik vind het leuk om te zien dat deze generatie daar niet aan mee doet en veel meer voor zichzelf staat’.

Joris is de netwerkmanager van omroep Salto. Zo gaat hij onder andere over samenwerkingen en nieuwe programma’s. Ook host hij sinds 2018 PrideTv. Hij presenteert dit programma, is onderdeel van de redactie en doet dit met onwijs veel plezier. ‘Je ervaart de warmte van de Pride community. Er is enorm veel rijk- en diversiteit en daar leer ik ook heel erg veel van. Ik wil een zo divers mogelijk programma neerzetten. Ik probeer daarom jaarlijks zoveel mogelijk diverse mensen uit te nodigen. Een Drag Queen, een non-binair persoon, lesbiennes, noem het maar op.

Naast het presenteren van PrideTv, presenteert Joris ook de podcast A’Muze: De podcast waarin Amsterdamse makers vertellen welke Amsterdamse muze hen inspireert. ‘Ik vind het ongelofelijk leuk om deze podcast maken. De podcast heeft een hele andere invalshoek. Ik heb wel eens eerder een podcast gepresenteerd waarin ik in gesprek ging met mensen die betrokken zijn met Pride, dus ik had wel al wat ervaring.

Benieuwd naar het interview met Joris op de radio? Check de uitzending van 06-12-2023 op https://www.salto.nl/programma/malive !