Stoelendans van hier tot aan Ghana

DoorMichiel van Etten

5 december 2023

Helaas is het zover, na 10 jaar moeten we ook in de oud-bouw afscheid nemen van onze vertrouwde schoolstoelen. De schoolstoelen worden meestal na 5-10 jaar vervangen in verband met. slijtage. De oude stoelen worden weer uit elkaar gehaald, daar wordt nieuw schoolmeubilair van gemaakt.

Maar niet getreurd; Mediacollege Amsterdam ontvangt deze week in totaal een lading van 500 nieuwe stoelen. Deze week begint de vervanging bij de afdeling Mediavormgeving. Voor het einde van de kerstvakantie zijn de nieuwe stoelen door het hele schoolgebouw te bewonderen.

Oude stoelen, nieuw leven

De oude stoelen krijgen een nieuw leven. Ze gaan internationaal. De stoelen worden helemaal naar het West-Afrikaanse Ghana verzonden. Daar krijgen de stoelen een nieuwe thuisbasis om verder te slijten.

Wanneer er precies een lading van schoolmeubilair binnenkomt is altijd de vraag, laat Max, teamleider facilitaire zaken weten. School had de lading stoelen liever in de kerstvakantie ontvangen, aangezien vandaag de hoofdingang grotendeels geblokkeerd is door de verhuiswagens.

“We krijgen meestal 3-4 weken van te voren over wanneer de lading binnenkomt. Dan staat de datum eigenlijk al vast.” – Max, Teamleider Facilitairen zaken MA

Test door studenten

Om het soort model stoel uit te kiezen was nog wel een behoorlijke klus en zeker niet onbelangrijk, vertelde Max vanochtend. Het afgelopen jaar mochten MA studenten vijf verschillende soorten stoelen testen. Daarna konden studenten stemmen welke stoel de vervanger voor de aankomende 10 jaar moet worden.

“Wat mij betreft mogen de studenten van MA wel bij meer dingen inspraak hebben, neem bijvoorbeeld de kantine.” – Max, Teamleider Facilitairen zaken MA

Dit is niet de eerste keer dit jaar dat er een nieuwe lading stoelen binnenkwam.