Love & MaPride

DoorVince Vree

4 december 2023

MaPride is van start. Deze week staat in teken van acceptatie van wie dan ook. Malive Radio komt deze week live vanuit de kantine, elke dag tussen 11.00 en 15.00. Dagelijks zijn er superinteressante gasten die vertellen over hoe zij zich inzetten voor de lgbtqia+ gemeenschap. Suzanne van de laar is Fetisj Pride Ambasadeur van de Pride Amsterdam en zij is de eerste gast op maandag.

Suzanne van de Laar live bij MaPride

Iedereen moet zich welkom en veilig voelen

Met MaPride wil het Mediacollege benadrukken dat alle studenten en docenten welkom zijn, ongeacht hun achtergrond, geaardheid of interesses. De MaLive radioredactie pakt samen met de GSA (Gender & Sexuality Alliance) groot uit en laten ze overal hun stem horen. “We zijn allemaal één en we moeten het met elkaar doen op deze kleine wereldbol”, zegt San van Es, radiomaker én lid van de GSA.

Wat is de GSA?

Laat je nagels lakken in de kantine!

Mensen worden in de hele wereld nog veel gediscrimineerd vanwege hun geaardheid, achtergrond of seksuele interesses. Een Gender & Sexuality Alliance (GSA) is een organisatie of groep leerlingen en vrijwilligers die zich sterk maakt voor iedereen en een veilige sfeer omgeving voor op school. De organisatie wordt gesteund door COC Nederland. Het uitgangspunt is dat iedereen de vrijheid moeten hebben om te zijn wie ze zijn.