Wat doet het Mediacollege vandaag op de Studiekeuzebeurs?

DoorJulie Scholten

24 november 2023

Mediacollege Amsterdam schittert vandaag op de Studiekeuzebeurs in Utrecht, waar hbo- en (toekomstige) mbo-studenten worden verwelkomd om meer te ontdekken over de opwindende opleidingsmogelijkheden die onze school te bieden heeft.

De bezoekers worden getrakteerd op een rijkdom aan informatie, nieuwe inzichten en inspiratie over de diverse mediaopleidingen die de school te bieden heeft. Je kan er onder meer hbo- en mbo-opleidingen vinden. Hoe is de sfeer op de beurs? En hoe denken de Mediacollege studenten die vandaag op de beurs staan hier zelf over?

Studiekeuzebeurs in Utrecht

Wat is de studiekeuzebeurs? De Studiekeuzebeurs in Utrecht is een bruisend evenement waar toekomstige studenten een voorproefje krijgen van verschillende onderwijsmogelijkheden. Vandaag staat Mediacollege Amsterdam in de spotlights, waar de studenten met passie voor media en creativiteit delen met de bezoekers op de beurs.

Het Mediacollege heeft een kraam staan vol met kleurrijke posters die de diversiteit van de opleidingen belichten. Verschillende studenten van diverse opleidingen staan paraat, enthousiast om bezoekers te voorzien van waardevolle informatie. Langs de kraam kunnen bezoekers een uitgebreide blik werpen op het werk van de studenten. Van indrukwekkende magazines tot meeslepend tekst en beeldmateriaal, het biedt een levendige inkijk in de creativiteit en expertise van de school.

Artikel gaat verder onder de foto’s

De sfeer

De sfeer op de Studiekeuzebeurs in Utrecht is erg aangenaam. De kraam van het Mediacollege is uitnodigend en overzichtelijk. Tallozen bezoekers kijken nieuwsgierig rond. Er hangt een opvallende drukte en gezelligheid op de beurs. Overal staan kraampjes en de bezoekers zijn erg geïnteresseerd.

De studenten die vandaag helpen bij de kraam van het Mediacollege genieten zichtbaar van de sfeer. Ook tweedejaarsstudent Steffan te Beest van de opleiding Mediaredactiemedewerker vind het geweldig om zijn passie voor de school te delen met de bezoekers. “Er zijn veel mensen die echt geïnteresseerd zijn in de opleidingen op het Mediacollege. Ze komen een praatje maken en willen weten wat we aan het doen zijn. Op dit moment ben ik live bezig met het maken van content zodat de bezoekers een duidelijk idee krijgen wat we op onze school doen. Ook geven we informatieboekjes aan de bezoekers en doen we ons uiterste best om de bezoekers intelichten voor de verschillende opleidingen op het Mediacollege.”

Ook student Mediavormgever Sibren Kroesse vindt de sfeer erg aangenaam. “Het is gezellig, iedereen is leergierig en het is leuk om meer informatie te geven”. De studenten bij de kraam hopen op een gezellige middag en dat ze veel leerlingen kunnen werven.

De Studiekeuzebeurs is vandaag tot 17 uur open. Morgen kan je nog terecht van 9 tot 16 uur in de Jaarbeurs Utrecht. Check hun site voor gratis toegangstickets.