Studenten RV protesteren op school

DoorLucie van der Hulst

10 november 2023

Studenten van de opleiding Ruimtelijke vormgeving op Mediacollege Amsterdam stonden op dinsdag 7 november model op een catwalk met hun eigen gemaakte outfit en prop. Dit moest in het teken staan van een eigen bedachten maatschappelijk probleem

Voorbereidingen

“Het heeft nogal wat voorbereiden gekost,” vertelt docent Ruimtelijk vormgeving Feike van der Werf. De studenten zijn maar liefst negen weken bezig geweest met de voorbereidingen.

Dit project was een echte samenwerking, het ondersteunende beeldmateriaal, geluid en licht op de catwalk is opgebouwd door PET. En de flyers en de aankondigingen werden verzorgd door Allround mediamakers.

Show van een student. Foto: Ruben Koops

Toch wel zenuwachtig

De voorbereidingen Foto van Ruben Koops

Achter de schermen leken de studenten kalm, maar eenmaal op de catwalk werden ze toch wel nerveus. Een student, die de vrijheid van meningsuiting in Rusland als haar maatschappelijk probleem koos, vertelde: ‘Ik had het nog nooit eerder gedaan, dus ik was toch wel nerveus, maar dat merkte ik ook wel aan andere leerlingen. Maar ik vond het eigenlijk wel echt heel erg vet.”

Zoals te zien is in de gemaakte video, is alles geweldig uitgepakt. Volgend jaar wordt de show opnieuw georganiseerd, maar deze keer zal het op een andere locatie plaatsvinden.

Deze video is gemaakt door Noa Schilder (tweedejaars Mediaredactie medewerker)