Een nieuwe geavanceerde printer op Ma

DoorPascal Niesen

31 oktober 2023

Nieuwe printer op Mediacollege Amsterdam maakt het leven van alle studenten een stuk makkelijker. Dat zegt docent Maarten Kuin in gesprek met onze site. Hij is trots op het nieuwe apparaat dat binnenkort geïnstalleerd wordt.

Nieuwe mogelijkheden

Het meest opvallende kenmerk van deze printer is dat hij dikker papier aankan. Hij kan papier tot 470 gram per vierkante meter (g/m2) bedrukken. Dit betekent dat je dingen kunt printen op echt stevig papier. “Je kan tot wel 470 grams(g/m2) printen. Dat zorgt ervoor dat je hele verpakkingen kan maken” zegt Maarten. De oude printer kon dit allemaal niet. Daarnaast kan deze nieuwe printer ook grotere papierformaten aan, wat betekent dat je nu ook aan grotere projecten kunt werken.

Waarom heeft de school besloten om in zo’n geavanceerde printer te investeren? Volgens Kuin was dat omdat de bedrijven in de echte wereld dit soort vaardigheden verwachten van afgestudeerden. “Als je hier studeert en niet leert hoe je dingen echt maakt, loop je eigenlijk al een beetje achter”. Dus ze hebben er hard aan gewerkt om deze printer hier op school te krijgen. Deze nieuwe printer is daarom ook niet beperkt tot slechts één soort studie. “Hij is eigenlijk handig voor alle opleidingen, want wie iets digitaal maakt, wil het vaak ook in het echt kunnen zien”, aldus Maarten.

Waarom de Printer Belangrijk is voor Studenten

Maarten vertelde ons waarom hij de printer zo belangrijk vindt voor studenten. “Als je iets online ontwerpt, ziet het er meestal wel goed uit, maar als je het echt uitprint, krijg je een heel ander gevoel. Het maakt je als student echt trots”. Hij merkt als studenten aan opdrachten beginnen ze er soms tegen op kijken, maar als ze hun werk gemaakt hebben en het kunnen vasthouden, zijn ze heel blij en trots op wat ze hebben bereikt.

Kortom, de nieuwe printer op school zorgt voor meer creatieve mogelijkheden voor studenten van elke opleiding op het Mediacollege. Deze printer is een geweldige aanvulling die studenten inspireert om hun ideeën tot leven te brengen.