Matthew Perry van ‘Friends’ overleden

DoorTamar de Groot

31 oktober 2023

Zaterdagavond is Matthew Perry op 54-jarige leeftijd overleden. Matthew speelde in de bekende serie ‘Friends’ van de jaren 90′. Zijn karakter Chandler Bing werd heel snel populair door zijn leuke grapjes en goede humor.

De politie van Los Angeles is nog niet naar buiten gekomen met wat er met hem gebeurd is. Meerdere nieuwsdiensten zeggen dat hij zaterdag avond in zijn jacuzzi een hartaanval kreeg en is verdronken, maar dat is niet bevestigd door de politie.

Wie was Matthew Perry eigenlijk?

Bijna iedereen kent wel de populaire serie ‘Friends’ die draaide van 1994 tot 2004. De serie gaat over zes vrienden rond de dertig zijn en met zijn allen vaak bij elkaar komen in een café in New York. Het werd binnen no-time razend populair met miljoenen kijkers. Dat had ook zo zijn nadelen. Matthew heeft zijn hele leven moeite gehad met alcohol en drugs. Op zijn veertiende begon hij met drinken en bij de tijd dat hij achttien werd dronk hij elke dag. In een interview met Diane Sawyer vertelde Matthew Perry dat hij pijnstillers kreeg voor een ongeluk die hij had gehad en dat hij daar verslaafd aan raakte.

Reactie van de ‘Friends’ cast

Gisteren kwam nieuwsdienst ‘People’ met uit met het nieuws dat collega’s Jennifer Aniston, David Scwhimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow en Matt LeBlanc reactie hadden gegeven op over het overlijden van hun vriend en collega. “We are all so utterly devastated by the loss of Matthew. We were more than just cast mates. We are a family, There is so much to say, but right now we’re going to take a moment to grieve and process this unfathomable loss. In time we will say more, as and when we are able, For now, our thoughts and our love are with Matty’s family, his friends, and everyone who loved him around the world.”

Hier is een lijst met series en films waar Matthew Perry in heeft gespeeld:

1994-2004 Friends – Chandler Bing

1988 Dance ‘Til Dawn – Roger

1997 Fools Rush In – Alex Whitman

2000 The Whole Nine yards – Nicholas ‘Oz’ Oseransky

2008 Birds of America – Morrie Tanager

2009 17 Again – Mike O’ Donnell

Voorpaginafoto: HBO Max