Een grote make-over op de redactie

DoorBregje Kruger

18 oktober 2023

Het is tijd voor verandering, Arthur Stam heeft een prachtige muurschildering ontworpen voor het redactie lokaal. ´´Het zijn witte muren, best saai op een redactie en daar ga ik verandering in brengen!´´

Hij heeft een tijd geleden de radio studio omgetoverd tot een gezellige plek om te werken en radio te maken. “In professionele  radio studio’s heb je ook niet alleen maar witte muren”, zegt Arthur. Hij wil dus het zelfde gaan doen met de redactie. Studenten zitten er de hele dag en willen een gezellige werkomgeving.

In de herfstvakantie komt het ontwerp op de muur. Het wordt niet met verf gedaan maar met graffiti om een speels effect te creëren. Graffiti is natuurlijk niet heel goed voor je gezondheid bovendien stinkt het ook heel erg en heeft het veel droogtijd nodig. De herfstvakantie is dus de perfecte tijd om het te doen.

Marianne en Floris kwamen met het idee voor de muurschildering en vroegen de creatieve Arthur dus om het in werking te zetten. Hij ging gelijk aan de slag met een ontwerp, hij wilt er veel kleur in, verschillende technieken gebruiken en vooral een ontwerp maken waar je lang naar kan blijven kijken.

Dit wordt het ongeveer

Hier rechts zie je het ontwerp wat Arthur heeft gemaakt. En dan moet je je voorstellen dat dit in het groot met graffiti wordt gespoten. Hij wil ook stensels en sjablonen gebruiken voor kleine vormpjes die lastig zijn te creëren met de losse hand.

Er zit een hele techniek achter dat graffiti, snelheid is belangrijk want hoe langzamer je het doet hoe lelijker het wordt. Strakke lijnen krijg je door snelheid en een stille hand, schaduwen creëer je weer door wat vederweg te gaan staan en bepaalde vormpjes doe je dus met sjablonen.

Ben jij al benieuwd naar het eindresultaat? Kom gerust na de herfstvakantie langs om de muurschildering te bekijken in lokaal (C0.04).