De Gevallen Regenboog

DoorMax van Vree

18 oktober 2023

Vorige week is de regenboogvlag opgehangen voor Coming-Outdag. Vandaag lag die op de grond.

Voor veel studenten is Coming-Outdag erg belangrijk, het bepaalt hoe hun leven is en welke mensen er wel of niet achter je staan. Door die vlag er af te halen laat je zien dat je erg kinderachtig bent.

Vanochtend waren er een paar eerstejaars studenten die de vlag van de railing getrokken hadden een aantal andere studenten hebben het zien gebeuren. Ze hoorde hun boven lachen en toen zeggen “kom, we halen hem er af.” Ik heb een aantal mensen gevraagd wat ze er van vinden dat dit is gebeurd. De meeste vinden het erg kinderachtig dat het gebeurd, ze vinden het respectloos naar de mensen toe die in de community zitten. Ze vinden het jammer dat het gebeurd en erg brutaal. Het zal voor sommige ook een klap in het gezicht zijn dat dit gebeurd.

“Je weet dat er op het Mediacollege aan de community gedacht word en dat er veel voor geregeld word, dan moet je maar niet naar deze school gaan. Het is erg kinderachtig en respectloos en je word er echt niet cooler door,” vinden twee studenten waar ik aan had gevraagd wat ze er van vinden.

Doe het gewoon niet het is zeer disrespectvol en niet grappig.