Studenten gezocht voor mbo-denktank

DoorMarit Meisner

17 oktober 2023

Amsterdam heeft ruim 27.000 mbo-studenten. Mbo’ers vormen dus een flink deel van alle Amsterdammers. Daarom is het belangrijk dat deze groep ook zijn stem laat horen in de stad. Dat kan in de mbo-denktank.

De mbo-denktank is een platform voor jongeren om hun stem te laten horen. Jongeren hebben tegenwoordig geen idee hoeveel impact het heeft voor hunzelf om hun stem te laten horen. De denktank is dus een plek voor jongeren om hun mening te geven over het lokaal beleid. De mbo-studenten krijgen een vaste plek aan de beleidstafel en mogen praten over hun problemen en mogelijke oplossingen hiervoor. Dit doen ze samen met wethouders en andere beleidsmakers. Als deelnemer van de denktank krijg je ook trainingen, zoals beleid maken, effectief communiceren, lobbyen en pitchen.

In schooljaar 2020/2021 is de gemeente van start gegaan met het denktank-concept. Dit schooljaar begint de derde lichting mbo’ers aan het meedenken aan de stad. Het is een groep van 15 mbo-studenten van verschillende opleidingen en niveaus.

Wanneer?
De mbo-denktank duurt dit schooljaar van november 2023 tot en met juni 2024. Het begint met twee introdagen op 18 en 25 november om kennis te maken met de andere deelnemers. Vanaf 29 november is er iedere twee weken op woensdag een sessie van 18:00 uur tot 21:30 uur met gezamenlijk avondeten. De sessies zijn op bijzondere locaties zoals het Rijksmuseum en de A’DAM toren. Ook beslis je als lid van de denktank mee over de locaties voor de bijeenkomsten. Daarbij komt ook nog kijken dat je voor elke deelgenomen sessie een vergoeding van 40 euro krijgt.

Meld je aan!
Voor dit schooljaar is de gemeente nog op zoek naar enthousiaste mbo’ers die graag hun stem laten horen. Vind jij het leuk om mee te praten en mee te denken over onderwerpen die jij belangrijk vindt en die spelen in de stad? Meld je dan nu aan vóór 5 november en wie weet mag jij straks meebepalen over wat er in jouw stad gebeurt.

Aanmelden kan hier.

Foto: Gemeente Amsterdam