Een van de vele ingangen

DoorMax van Vree

10 oktober 2023

Als je het mediacollege binnenloopt is het erg saai. Je loopt de school binnen maar er is geen onderscheid van andere scholen. Het kan net zo goed elke andere school in Amsterdam zijn die je binnenloopt.

Ik vind dat er verandering in moet komen, een leukere ingang en iets waardoor je weet dat je het Mediacollege binnenloopt. Een betere zithoek zou ook niet verkeerd zijn, er staan nu een paar stoelen maar die zien er helemaal niet uitnodigend uit. Als de ingang leuker word gemaakt dan maakt het het meteen meer uitnodigend voor nieuwe studenten en studenten die op een open dag komen kijken.

Een leuke ingang van een school kan een positieve indruk achterlaten en een gevoel van welkom en inspiratie creëren. Hier zijn een paar dingen waarvan ik denk dat het een leukere ingang word:

  • Beeldhouwwerken en Standbeelden: Opvallende beeldhouwwerken en standbeelden kunnen de esthetiek van de ingang verrijken en als gespreksonderwerp dienen.
  • Natuurelementen: Planten, bloemen en groenvoorzieningen rond de ingang kunnen een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur creëren.
  • Kunstwerken en werken van Studenten: Het tentoonstellen van kunstwerken, projecten en creatieve uitingen van studenten kan de ingang persoonlijk en inspirerend maken.
  • Architecturale Details: Unieke architectonische kenmerken, zoals opvallende deuren, ingangspartijen of glas-in-loodramen, kunnen de visuele aantrekkingskracht vergroten.
  • Seizoensdecoraties: Het regelmatig aanpassen van de ingang aan seizoensgebonden decoraties kan de omgeving fris en boeiend houden.

Het combineren van enkele van deze elementen kan een schoolingang leuk en gastvrij maken, waar zowel studenten als bezoekers zich welkom voelen en geïnspireerd raken.

Halloween komt er bijna aan en hoe leuk zou het zijn als de ingang versierd zou zijn? Het is nu leeg en saai en daar moet verandering in komen!