MaLive canceld artiesten, of toch niet?

DoorLieve Lagerwaard

29 september 2023

Marco Borsato, Lil kleine, Ali B, Inmiddels is er een hele waslijst aan gecancelde artiesten. Maar wat doet de MaLive Radio hier mee? Is de term “separate the art from the artist” hier nog steeds van toepassing? Of kan het écht niet meer door de beugel.

Foto door Pixabay

Eerder deze week is naar buiten gekomen dat Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje. Na al eerdere geruchten via de uitzending van het programma BOOS werd zijn muziek al minder geluisterd. Maar wie bepaald of iemand echt gecanceld is? Dat doen wij. Dus als we allemaal massaal een artiest niet gaan luisteren zorgt de radio er ook voor dat het niet gedraaid word.

Maar hoe zit dat dan bij ons op school? Dirk Lustenhouwer (radio) verteld: “Er zitten geen regels aan vast, Ik geef eigenlijk alle vrijheid aan de studenten, dus het is aan hun de keuze of ze de artiest willen draaien. Maar er worden wel wat uitzondering gemaakt als de artiest echt iets heel ergs heeft gedaan.” En wat is dan heel erg? “Moord of kindermisbruik vallen wel in de categorie heel erg.”