Ma student: ‘Na klassieker moest ik rennen voor m’n leven’

DoorTamar de Groot

26 september 2023

Imani Girigorie is student van het Mediacollege en was zondag bij de Ajax tegen Feyenoord wedstrijd. Zij verteld haar ervaring die ze had tijdens de wedstrijd.

Afgelopen zondag 24 september speelde Feyenoord tegen Ajax een wedstrijd in het Johan Cruijff ArenA. In de eerste helft werd de wedstrijd stilgelegd omdat er een beek op het veld was gegooid. De dader was meteen bekend en was het stadion uit gezet. Vlak voor de rust werd er vuurwerk op het veld gegooid. De wedstrijd lag even stil maar na overleg hadden ze de wedstrijd niet afgelast en ging het gewoon weer door. 10 minuten na de rust werd er voor de tweede keer vuurwerk op het veld gegooid. Toen had de KNVB definitief de wedstrijd te staken. Kort na de staking begonnen de hooligans met het bestormen van de hoofdingang.

Imani was zelf bij de wedstrijd samen met een vriendin en heeft alles mee gemaakt. Na dat de wedstrijd was gestaakt wouden ze naar buiten, maar konden ze niet meer door de hoofduitgang naar buiten van wegen de hooligans. Uiteindelijk werden zij en alle andere fans door een zijuitgang naar buiten gebracht. ‘Toen we eindelijk buiten waren moest ik rennen voor me leven’. De Arena was omringd door politie en na een tijd rellen werd er traangas gebruikt door de politie.

‘Die Ajax-fans zijn boos op het bestuur over het geld dat ze uit hebben gegeven aan slechte spelers’ zei Imani. Ze zei dat Ajax 120 miljoen heeft uit heeft gegeven aan spelers die het team niet beter maken. De fans zijn boos op deze keuze en vinden dat ze de club de grond in werken. En veel fans vonden dit ook weer een slechte wedstrijd aangezien Feyenoord 3-0 voor stond voor dat de wedstrijd werd gestaakt.